APK

Uw Jaguar en de APK

Ter bevordering van de verkeersveiligheid op het Europese wegennet en ter bescherming van het milieu bent u, al naar gelang de leeftijd van uw auto, verplicht om uw auto te laten onderwerpen aan een Algemene Periodieke Keuring (APK).

Wat is de APK precies?

De APK is dus een veiligheids- en milieucheck. Zo worden onder andere de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting, veiligheidsgordels en carrosserie van uw Jaguar gecontroleerd. En om het milieu niet onnodig te belasten wordt de samenstelling van de uitlaatgassen geanalyseerd met speciale meetinstrumenten

Keuringsfrequentie

In 2008 is de keuringsfrequentie voor de APK gewijzigd. Afhankelijk van de brandstof waarop de auto rijdt, wordt de keuringsfrequentie bepaald. Voor auto's uitgevoerd met benzinemotor geldt dat na 48 maanden vanaf datum eerste toelating de auto voor het eerst gekeurd moet worden, hierna twee keer na 2 jaar en daarna elk jaar. Denk aan 4-2-2-1 (na 4 jaar, na 2 jaar, na 2 jaar, elk jaar). Auto's die zijn uitgerust met een dieselmotor dienen na 36 maanden vanaf datum eerste toelating aangeboden te worden voor de keuring. Hierna ieder jaar (3-1-1-1).

APK in combinatie met onderhoud

De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om de APK in combinatie met een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Hierdoor gaat uw auto in optimale conditie de keuring in. Het voordeel wanneer u dit bij ons laat doen, is dat wij de keuringskosten voor onze rekening nemen. U betaalt alleen de kosten voor het afmelden en de viergasmeting (bij benzine motoren) of roetmeting (bij diesel motoren).

Kosten voor een APK: € 25,00 (inclusief btw). Indien u de APK combineert met een onderhoudsbeurt, profiteert u van extra voordeel.